تحصیل در ترکیه و هزینه های آن

تحصیل در ترکیه و هزینه های آن یکی از موضوعاتی است که محصلان، دانشجویان سوالات زیادی درمورد آن دارند. تحصیل در ترکیه متقاضیان زیادی دارد. از دلایل این امر می توان به موقعیت خاص جغرافیایی و طبیعی، حمل و نقل و سیستم آموزشی قوی و منحصر به فردی که کشور ترکیه دارد اشاره کرد.
دانشگاه های کشور ترکیه استاندارد های بالای آموزشی داشته و مدارک معتبر بین المللی را به دانشجویان خود ارائه می دهند. به همین دلیل سالانه متقاضیان زیادی از سراسر دنیا برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه اقدام می کنند. کشور ترکیه محدودیت سنی برای پذیرش در دانشگاه های خود تایین نکرده است. رنج سنی متوسط برای تحصیل در مقاطع مختلف به شرح زیر می باشد:
- مقطع دکتری، کمتر از 33 سال
- مقطع کارشناسی ارشد، کمتر از 29 سال
- مقطع کارشناسی، کمتر از 22 سال
طبق نظام آموزشی کشور ترکیه، کودکان از سنین 5 تا 12، 17 سال قبل از دانشگاه در مقاطع ابتدایی، متوسطه و دبیرستان به تحصیل می پردازند. تحصیل در مدارس بین المللی ترکیه در سال، دارای هزینه است. اما تحصیل در مدارس عمومی این کشور رایگان می باشد. در مورد هزینه های تحصیل در دانشگاه های این کشور باید توجه داشته باشید که هزینه های تحصیل در ترکیه بستگی به دانشگاهی که انتخاب می کنید دارد و هزینه ها در هر دانشگاه متفاوت است.
به طور معمول هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی بسیار بیشتر از هزینه های تحصیل در دانشگاه های دولتی می باشد. همچنین همانطور که متفاوت بودن هزینه ها به نوع دانشگاه وابسته است، به رشته تحصیلی که متقاضی می خواهد به تحصیل بپردازد نیز وابسته است. توجه داشته باشید که دانشگاه ها می توانند درمورد کمتر کردن هزینه و یا ارائه دادن بورسیه تحصیلی به دانشجویان تصمیم گیری کنند.
شرایط تحصیل در کشور ترکیه
شرایط تحصیل در کشور ترکیه از دیگر کشور های اروپایی آسان تر است. متقاضیان زیادی هر ساله اقدام به تحصیل در کشور ترکیه می کنند. هدف این متقاضیان تحصیل در دانشگاه های سطح بالا و اخذ مدارک معتبر تحصیلی می باشد. همچنین این کشور برای پذیرفتن متقاضی شرایطی دارد. یکی از این شرایط زبان است. تحصیل در بعضی از رشته های تحصیلی با زبان خاصی صورت میگیرد. زبانی که شما با آن در دانشگاه های ترکیه تحصیل می کنید بستگی به رشته تحصیلیتان دارد.
از دیگر شرایط اخذ پذیرش متقاضی در دانشگاه های این کشور می توان به داشتن مدرک دیپلم دبیرستان و همچنین دریافت نمره قبولی در آزمون ورودی دانشگاه اشاره کرد. قابل توجه است که آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه به صورت جداگانه برگزار می شود.
تنها شرط موجود برای آزمون ورودی داشتن مدرک دیپلم می باشد. همچنین برای کمتر شدن هزینه ها برای تحصیل می توانید درخواست بورسیه کنید. شرایط درخواست بورسیه عبارت است از:
- در مقطع دیپلم، معدل بالا تر از 15
- در مقطع کارشناسی، معدل بالا تر از 14
- در مقطع لیسانس، سن بیشتر از 20
- در مقطع کارشناسی ارشد، سن بیشتر از 26 و معدل بالا تر از 15
- در مقطع دکتری، سن بیشتر از 31 و معدل بالا تر از 15
- دارای گواهی سلامت فردی
علاوه بر مطالب گفته شده برای تحصیل در این کشور نیازمند اخذ ویزای تحصیلی ترکیه نیز می باشید. برای اخذ این ویزا باید توجه داشته باشید که به مدارکی مانند کپی صفحه اول پاسپورت در برگه A4، نامه ای که از دانشگاه مورد نظر دریافت کرده اید. فرم تقاضای فرد برای دریافت ویزای دانشجویی نیاز پیدا خواهید کرد. باید توجه داشته باشید که تاریخ انقضای پاسپورت شما نباید کمتر از یک سال باشد.
تحصیل رایگان در ترکیه
تحصیل رایگان در ترکیه نسبت به دیگر کشور ها بسیار آسان تر است. قبل از هر چیزی باید بدانید که رایگان بودن تحصیل در این کشور به این معنا نیست که دانشگاه های این کشور کیفیت آموزشی پایینی دارند. در واقع دانشگاه هایی که شرایط رایگان تحصیل در ترکیه را فراهم کرده اند جزو برترین دانشگاه های اروپا و آسیا هستند.
کشور ترکیه بر اساس سیاست هایی که دارد سطح علمی بالایی برای دانشگاه هایش در نظر گرفته است. امکان دریافت بورسیه را برای دانشجویان بین المللی به راحتی فراهم کرده است. شما می توانید با چند مرحله بورسیه خود را فراهم کنید و به صورت رایگان در این کشور به تحصیل بپردازید.
برای اخذ بورسیه تحصیلی کشور ترکیه به مدارکی اعم از مدرک مهارت زبان ترکی در حد C1، مدرک آزمون های بین المللی مانند SAT,GRE ،مدرک زبان انگلیسی و یا ترکی، عدم وجود وقفه تحصیلی، گواهی سلامت فردی، گواهی عدم داشتن بورسیه از دانشگاه های دیگر این کشور نیاز پیدا می کنید. همچنین قابل ذکر است که برای اخذ بورسیه محدودیت فردی وجود ندارد.
این به این معنا است که همه افرادی که شرایط و مدارک لازم را داشته باشند قادرند بورسیه تحصیلی دریافت کنند. به تحصیل رایگان در ترکیه بپردازند. همچنین تمامی اعضای علمی دانشگاه ها و پژوهشگران و محققان در دانشگاه های ترکیه نیز می توانند از این بورسیه بهره مند شوند.
تنها محدودیتی که درمورد اخذ بورسیه وجود دارد این است که شهروندان و اتباع ترکیه نمی توانند بورسیه تحصیلی دانشگاه های ترکیه را دریافت کنند. به طور خلاصه بورسیه های تحصیلی دانشگاه های ترکیه مخصوص متقاضیان خارجی می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید