آزمون های ورودی ترکیه و شرایط آن ها

آزمون های ورودی ترکیه و شرایط آن ها مطلبی است که ذهن بسیاری از متقاضیان را مشغول کرده است. تحصیل در این کشور نکاتی دارد که باید به آن ها توجه کنید. اولین نکته مورد توجه، آزمون های ورودی این دانشگاه است. متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی کشور ترکیه باید در آزمون YOS شرکت کنند و نمره قابل قبول را کسب نمایند.
طول تحصیل دوره لیسانس و یا کارشناسی کشور ترکیه 4 سال می باشد. برای پذیرفته شدن در مقطع کارشناسی، متقاضی باید در آزمون های YOS و یا SAT شرکت کند و نمره قبولی در این آزمون ها را کسب کند.شرایط آزمون های ورودی ترکیه در هر دانشگاه متفاوت است. دانشگاه های غیردولتی پذیرش دانشجویان بین المللی را با شرط مدرک تسلط به زبان انگلیسی، معدل دیپلم و پیش دانشگاهی انجام می دهد.
همچنین برخی دانشگاه های این کشور بدون دریافت مدرک زبان اقدام به پذیرش دانشجو می کنند البته این موضوع در صورتی است که متقاضی دوره های آمادگی زبان این دانشگاه ها شرکت کرده باشد و نمره قابل قبول را کسب کرده باشد.
آزمون YOS که یکی از آزمون های ورودی ترکیه می باشد. دارای سوالات ریاضیات، هندسه، زبان ترکی و هوش است. اگر متقاضی نمره لازم را در آزمون زبان ترکی کسب نکرد و دارای مدرک زبان ترکی نیز نبود می تواند به صورت جداگانه در کلاس های زبان ترکی دانشگاه مدنظر شرکت کند. این آزمون هر یک سال یک بار برگزار می شود و تا 2 سال نیز اعتبار دارد.
شرایط آزمون های ورودی ترکیه
شرایط آزمون های ورودی ترکیه بستگی به دانشگاه مد نظر شما برای تحصیل دارد. همچنین این آزمون ها دارای شرایط عمومی نیز می باشند. این شرایط به شرح زیر می باشد:
- فرد متقاضی نباید تابع کشور ترکیه باشد.
- اگر فرد متقاضی تابع کشور ترکیه باشد اما در کشور دیگری زندگی کرده باشد برای انجام آزمون YOS باید از وزارت کشور مجوز لازم را تهیه کند.
- فرد متقاضی باید دارای مدرک دیپلم، و یا دانش آموز مقطع سوم دبیرستان باشد.
همچنین برای شرکت در آزمون YOS کشور ترکیه باید مدارک زیر را تهیه کنید:
- مدرک دیپلم متوسطه و یا گواهی اشتغال به تحصیل در مقطع سوم دبیرستان
- پاسپورت دارای اعتبار
- عکس جدید از فرد متقاضی
- رسید واریز هزینه شرکت در آزمون YOS
همچنین طریقه ی احتساب نمرات آزمون یوس به این گونه می باشد. که اگر فرد 4 جواب اشتباه ثبت کرده باشد یکی از سوال های درست ثبت شده او از بین می رود. نمره این آزمون 100 می باشد. نمره مورد قبول برای دانشگاه ها نمره نزدیک تر به 100 می باشد. همچنین متقاضیان ادامه تحصیل در رشته های دندان پزشکی و پزشکی باید بدانند که نمره قابل قبول برای قبولی آن ها 99 و یا 98 می باشد.
زبان این آزمون به صورت رسمی به زبان ترکی می باشد. اما برخی دانشگاه ها با زبان های انگلیسی، روسی، عربی، و یا حتی فارسی نیز برگزار می کنند. نحوه برگزاری آزمون YOS به صورت حضوری می باشد. با توجه به شرایط سال 2020-2021 این آزمون به صورت آنلاین برگزار شد. همچنین شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین چگونگی موفقیت در این آزمون با کالج بین المللی ITCC ترکیه تماس حاصل فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید